A Gyulai Pálinkaverseny győztesét több mint ezer különböző párlat közül választották ki.


Az eredményhirdetések délutánját tartották szombaton a Gyulai Pálinkafesztiválon - írja a beol.hu. Kihirdették az Év Pálinkás Bonbonja és a Brillante Nemzetközi Pálinka- és Párlatverseny eredményeit is, így kiderült, melyik a legjobb pálinka a különböző kategóriákban, és amelyek a legkiválóbb bonbonok.

Az idei Brillante - Nemzetközi Pálinka- és Párlatversenyre lenyűgöző, összesen 1238 minta érkezett, és a zsűri alapos mérlegelés után kihirdette, hogy melyik pálinka érdemelte ki a legmagasabb elismerést az egyes kategóriákban. A verseny három különböző kategóriában zajlott, ahol a bérfőzetők, a magánfőzők, valamint a kereskedelmi főzdék legjobbnak ítélt pálinkái és párlatai kerültek bemutatásra.

A legjobb kereskedelmi pálinka a Sáppusztai Pálinkafőzde 2024-es cigánymeggypálinkája lett, míg A legeredményesebb kereskedelmi főzde elismerést ugyancsak a Sáppusztai Pálinkafőzde érdemelte ki.

Különleges kategóriákban is hirdettek győztest, így az Év Pálinkás Bonbonját is megválasztották. A zsűrinek összesen 143 desszert közül kellett döntenie, négy eltérő kategóriában. A krémtöltelékkel készült kézműves pálinkás bonbonok közül 51 nevezés érkezett, míg a cseresznyepálinkás bonbonok (akár nemes, akár vadcseresznye alapú) 27 nevezést kaptak. A minőségi magyar párlattal készült kézműves bonbonokból pedig 34 pályamunka érkezett. Az Év Pálinkás Bonbonja címet a gyulai Kis Kézműves Kft Luxus Fúzió fantázianevű, libamájas fügepálinkás bonbonja nyerte el.

Ha szeretné tudni, hogy melyik lett a közönségdíjas bonbon, vagy hogy milyen kategóriákban hirdettek még eredményt, elolvashatja a beol.hu cikkében, ide kattintva.

Related posts